Duktig Amanda

Nu har jag gjort alla läxor, tränat shiro, framkallat bilder, fixat praktikplats, mejlat om ett arbete  och städat buren. Håller nu på att städa rummet ,sen ska ja äta & ut med Shiro och Ricco lite senare ;) 

Att göra

  • Städa buren
  • Rummet skall bli lite renare
  • Träna Shiro
  • Läsa sv.bok
  • Skriva efter var 20,e kapitel.
  • Skriva eng.brev
  • Skriva eng. article
  • Börja på sv.krönika
Ja, ni förstår va? Och jag skall även hinna med att bjuda my friend på fika!

5996124362_a420c43f6c_large
weheartit

Yesterday

Igår bakade jag Dumlemuffins! Och så fick jag köpt ett medel till mitt ansikte med - super! Så det var ju bra :)
Passade även på att ta kort på Shiros favoritplats i köket...Hihih gullunge
Här har ni medlet till ansiktet som ja köpte, från ACO.

Muffins!

mums

Chique

Har shoppat lite nu... Kände att jag behövde någon vårig skinnjacka, och vem tackar nej till en av Jofama by kenza jackorna? så jag köpte en, och sen köpte jag även trosor från friis & Company, det är alltid behövande! ;)
så fint kommer trosorna i , fina lådor hihihi
Och denna kortärmade skinnjackan i rosa ;) Snygg va?

Arken zoo + hemmakväll

Igår åkte vi till arken zoo med Shiro, vi köpte tre ben, en aktiveringsleksak och en allsafe bilsele (dvs. krocktestad).  Sedan åkte vi vidare och hyrde film på hemmakväll. Vi hyrde tre filmer, försvunnen, jägarna 2 och super 8.
Idag skall vi se på Super 8, dom andra såg vi igår ;) Hade även tänkt att städa buren, rummet och plugga lite och träna med Shiro givetvis.
Pusss & kram
allsafe selen

Söndag morgon.

Idag vaknade Shiro vid åtta men vi låg och myste i sängen 40min innan vi gick upp :) Så nu har vi varit ute på promenad och jag håller på att göra frukost. Macka med ägg och varm choklad :D

Facebook

Shiro 16 veckor

Shiro 16 veckor
Vikt: 4,9kg
Kan: Sitt,ligg,tass,varsågod,stanna, gå lös hyffsat bra, gå i trappor m.m
Övrigt: Lyssnar mer på mig och vill samarbeta, förstår när han gör fel och gör inte om det, sover väldigt bra på natten, skäller inte alls lika mycket och bits aldrig :)
Shiro 6veckor + 3 dagar - dagen då jag valde honom
Shiro 10 veckor - dagen då vi köpte honom
Shiro 10 veckor + 3 dagar
Shiro 11 veckor + 1dag
Shiro 12veckor + 2 dagar
Shiro 13 veckor
Shiro 15 veckor + 4 dagar
Shiro idag, 16 veckor + 3 dagar

Morgonstund har guld i mun, eller?

Min morgon hade inte någon guld i mun. Shiro spydde två ggr och bajsade inne, dålig i magen dvs... :/ Men han åt ju lite hästbajs igår i stallet, kanske var det som kom upp? haha..usch! Förlåt om jag förstör eran matro,om någon av er äter.ahahahah!
Nej men nu läser jag min bok och Shiro sover, verkar som att magen mår bättre nu!

Blogg.se - stil

Vad tycker ni om den ändrade sidan där man loggar in till sin blogg? :)

åh vips, så va denna veckan över.

Jäklar vilken fart det har blivit på veckodagarna. Dem har bara flugit iväg och jag har knappt hunnit räkna till tre. Fast jag kan ju inte klaga direkt, det är riktigt skönt med snabba veckor! Helgen är underbar och välförtjänt när man kämpar på i skolan som alla vi ungdomar får stå ut med -.-
Q: Vilken dag gillar ni bäst i veckan?

Love

Min älskade lilla Shiro är så duktig, han lär sig massor varje dag och jag kan inte annat än att vara stolt över honom. Det känns som alla pusselbitar föll på plats när han kom hit. För sex veckor sedan hämtade vi honom och han är så fin och så underbar, finns inget dåligt med honom överhuvudtaget <3
Update: Idag har jag läst massor i min bok, och ätit och varit i skolan och tagit hand om prinsen - thats it!
Nytagen bild tagen för en timme sedan ungefär.

Revenge

En serie som börjat på TV3 heter Revenge och är faktiskt riktigt bra! Det är ganska lätt att förklara vad den handlar om: Revenge såklart, hämnd för er som inte kan engelska.
Idag var jag på Billdal och först hade vi stalltjänst som vanligt dvs. Mocka, sopa,fodra m.m.
Och även utsläpp av hästar.
Sedan var det dags för ridning , Jag fick Corona. Och jag vet inte om ni vet, men jag ABSOLUT OGILLAR att rida stora hästar, jag föredrar ponnys för jag får mer "grepp" om dem och har mer kroppskontroll. Vi skulle dessutom hoppa och de gör ju inte jag eftersom jag har tröttnat på det. Men allt som allt, det gick dåligt helt enkelt ..
Nu är jag hemma och valpen Shiro sover under köksbordet, och jag har nyss kollat på ett program på play.
Så, slutsnackat! Jag skall nu fortsätta läsa min bok och sedan träna med Shiro =) Han har blivit så duktig nu efter kursen!!
p.s Jag har nu bytt praktikplats till Raudhetta :D

Jag ska baka en kaka med jordgubbar på...

..och mitt i kakan ska namnskylten stå!

En elefant balanserade på en liten liten spindeltrååååd... det tyckte han var så intressant så han gick och hämtade en annan elefant..två ele...

tio små apor hoppade i sängen... en trilla ner och slog sitt lilla huvud, apan ringde doktorn och doktorn svara..

HAHAH, nej jag fick bara någon form av barnaminnne. Minns ni också dessa låtar? Gud vad roligt man hade när man var en liten plutt och sjöng på dessa låtar. HAHA!

Det jag ville komma fram till var att jag tagit några bilder idag på stallet som ni skall få se:
Dunderklumpen
Göte
Baron
Mio

Back on track - Att få skriva en bok.

Nu är jag Back on track. Jag har små pysslat lite med designen, som ni ser ;) Och nu skall mina inlägg bli lite mer roliga förhoppningsvis.
Att få skriva en bok
Ända sen barnsben, haha skämt å sido. Nu skall vi ta detta på allvar. Jag har alltid tyckt att det är roligt att skriva, visserligen inte i skolan. Men det är ett undantag! Annars älskar jag att skriva och har flera gånger skrivit olika typer av noveller, som jag i all hast raderat. I och med att jag är så ung så har jag all tid i världen att få skriva en bok, haha nej men jag har tid. Dock har mitt huvud gjort en kraschlandning på Arlanda. De vill säga, mitt huvud har kraschat och ingen som helst idee finns där uppe. Så för tillfället får ni bara längta efter att kunna gå till bokhandeln och se en bok med mitt namn på.
Då vill jag avsluta detta med att fråga er om vilken genrer ni gillar att läsa? Skräck, thriller, verklighetsbaserat,disney?

Många kramar från en något bok-skrivar-sugen-men-för-lat-person!


Helgens bravader

Jag har inte haft tid eller ork att blogga i helgen eftersom att jag varit på valpkurs med Shiro från klockan 10 på morgonen till klockan 3 på eftermiddagen.. Kursen har varit superbra och jag har lärt mig massor! Shiro verkade också tycka det var kul ;)
Men nu är vi hemma och Shiro har fått ett diplom och en go torkad köttbit ;)
När vi kom hem så pysslade jag med hans album och åt varma mackor. Nu ska ja städa buren och rummet och sedan läsa i mina två senaste inköpta böcker
Här rekomenderar jag verkligen att ni går på kurs med era hundar! Superbra ställe verkligen ;)
Köpte även den ena kursledarens bok - Från valp till unghund
Apropå den nya desigen och de nya innehållet- det får vänta ett tag. Har varken tid eller någon ide på hur designen skall bli.

New

Jag skall faktiskt ta och göra en HEL RENOVERING här på bloggen, helt ny design och helt nytt innehåll. Nyfikna? ;)
den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! see ya
p.s Jag skall verkligen försöka bli klar med designen snarast d.s

"det är så logiskt alla fattar utom du"

Just nu håller jag på att läsa den boken, vi skall nämligen göra det i skolan och jag tycker än så länge att den verkar helt okej! ;)
Haha det var så gulligt för lille Shiro drömde precis, och han lät och skrek och hahah.... Gullunge <3
Idag har jag träffat Ida, för första gången på 4månader... ;) Kändes skönt! Och trevligt må jag säga.
Med det säger jag Hej så länge.
Puss & kram
TJOCKSMOCK

Jabbadaaabba dooo

koooooom då kossorna! kooooooom då kossorna!!!!!
Mjölka....mjölka...mjölka... Ahhh, drick drick drick..sluuurrrpp!! mmm va gott
Nej fyfan, mjölk är äckligt.
Ville bara att ni skulle veta, nu ska ja kila ner i röven och bygga ett landskap. Nej skoja bara, jag skall ta mig en kopp te och kolla vampire diaries om en stund, hihihihihihihihih puusssss & kram från arnebanan ;)

Morgonstund har guld i mun...

Vaknade 8 idag, Shiro var pigg som en mört! ;) Men vi låg kvar i sängen till halv nio. Eller rättare sagt han på golvet, och jag i sängen. Sedan gick ja ut med honom och nu har vi båda ätit frukost också .... Skall strax gå ut en långpromenad med honom och träna inkallning, stanna och lösgående... :)
Jag bloggar nog inte så mycket idag eftersom jag har en hel del att göra.

Puss & Kram

Läs

Jag är verkligen trött på allt skitsnack och all mobbning som pågår världen runt. Alla är vi människor, stora som små, tjocka som smala och fula som fina. Vi föddes så och det finns inget vi kan göra åt det. Eller jo, vi kan plastikoperera hela oss och se ut som Barbie & ken. Men det är inte så det fungerar, det handlar om att acceptera allas sätt att vara och se ut. Alla som går i skolan vet nog om någon eller några som blir utsatta för mobbning, och jag är så trött på det. Alla kan inte gilla alla, men alla kan åtminstone acceptera andras värde.
Jag minns när jag gick på min förra skola. Där blev jag kallad för apa, falabella, ful, äcklig, fet, störd och en massa skälsord. Jag minns hur det kändes att få dessa ord och meningar kastade på sig. Dom kom rakt in i hjärtat och jag tog åt mig vartenda ord. Jag var inte perfekt, och jag kanske tyckte en del saker var jobbiga men jag var väl ändå inte värd att kastas skit på? eller?
Allt dåligt leder till något...Och i mitt fall ledde det till att jag opererade in mina öron för att jag blev kallad apa. Tänk att ett par öron jag aldrig förr brytt mig om helt plötsligt blev något som jag mådde dåligt av. Varje dag, varje minut. Jag kunde inte ha toffs, vågade inte gå i motvind om någon skulle se mina öron, jag ville inte bada bland folk, jag gjorde i princip ingenting på grund av människor som inte förstår RÄTT OCH FEL.
Nu skall vi sluta prata om mig, men alla där ute, tänk er för. För en del kan det sluta riktigt illa, och det är inte värt det. Man måste inte älska alla, men man kan åtminstone acceptera hur dom ser ut och agerar. Hur roligt hade det varit om alla föddes likadana?
Nej nu ska jag sluta prata om detta. Ni får ha en bra kväll! Och kom ihåg, alla är vi människor och har all rätt i världen att bli lika behandlade oavsett vad.

Räk - baguette

Mmmm va gott det är ;) <3
Har inte hunnit göra så mycket mer än fixat med datan sen ja kom hem, nu kan vi koppla datan till tv:n, äntligen ;)
Idag efter skolan gick jag till nordstan för att handla present till Josefine som fyller år på söndag och så passade jag på att köpa 7 kollegieblock till skolan och scrapbooking och album som jag skall använda med bilder på shiro i ;)
Så där rök en del pengar! ;) Men nu skall jag fortsätta kolla på postkodmiljonären och mysa i soffan :)

Träna

När shiro vaknar ska han få mat, och sedan tänkte jag träna honom en stund och sedan skall jag själv träna hade jag tänkt! ;) Antingen en powerwalk eller jogging .... vi får se!! :D Jag skall nog försöka att hinna med gymmet till helgen också ;)
Puss & kram

Efter drygt två månader..

...utan ridning så har de satt sina spår!
Jag red alltså idag för första gången på drygt två månader :/ När jag väl satt upp så kände jag hur mycket jag saknat det, jag vill verkligen börja rida oftare och ta tag i ridningen ordentligt. Vart kan jag hitta ett stall med hyffsat billiga privatlektioner??!! INGENSTANS...suck, allt inom ridning är dyrt :S
Men iallafall. På tal om själva lektionen så gick det under förväntan. Jag var stel, hade tappat mycket på senaste tiden och fick ont i ben och armar. Jag tror att träningsvärk är något jag kommer ha ett par dagar nu ;)
Q: Om ni vet ett bra stall i närheten av Lindome/kungsbacka/kållered som har bra priser för lektion/privatlektions ridning så säg till ;)

Sommar snart

Skall gå 5veckor i skolan nu, sedan sportlov. Sedan går jag 7 veckor i skolan och sedan påsklov, och sedan går jag 9 veckor i skolan och sedan sommarlov!!! + att jag såg att vi hade 3lovdagar ;) Det är ju sommar snart då? ;)
Gud va skönt , jag börjar nedräkningen redan nu...
Har precis pluggat naturbruk och mejlat angående en annan uppgift. Nu skall jag fika och kolla på vampire diaries och sedan blir det sömn inför en skolstart -.-'
Hejsvej!
en bild från förra årets skolavslutning...