FT

Idag har jag varit på frölunda torg med mormor. Jag fick köpt en Hula hoop rockring med vikter (1,2kg) som tränar mage, rumpa,bålen.. Ska köra med den varje dag! :):) 
 
NU är ja också anmäld till göteborgsvarvet nästa år (21km), så de blir till att träna. 
 
Just det, ja köpte även en till bok av Cesar Millan, lite grejer inför att flytta hemifrån och även en kräm till ansiktet + godis. Så de blev en del! Nu behöver ja bara BH:AR och lite grejer till Shiro... ;) 
 
Jag är mätt som en plätt nu efter att ha ätit middag, så ja ska nog bara lyssna musik och så innan ja ska kolla på film! 
 
Senast sedda filmer: Abduction & Lovligt byte - båda var asbra på olika sätt. Så se dom om ni inte gjort det!!!! :D 
 
Ikväll blir det The darkest Hour. 
 
Puss & Kram 
 

Ute i regnet

Har precis kommit in efter en promenix med Shiro i regnet =) Han skötte sig galant och gick fot hela rundan, duktig hund! I eftermiddags tränade jag även sitt,ligg,tass,snurra,sitt fint med honom. Jag tränar ju honom 1-2ggr per dag. Viktigt att han blir aktiverad, han tycker de är jätteskoj med träning. 
 
Skall strax borsta honom (tänder & päls), och ge honom ett dentastix ben. Hihi, de får bli hans fredags godis ;)
 
För er som inte vet så är han snart 9månader gammal. Tiden går superfort! Han är dock i trotsåldern som ni vid detta laget nog vet. Så det är extra viktigt att träna honom nu, så han får in de i sin lilla skalle. 
 
Puss & Kram 

Fel på mobilen

Först vill jag säga att det är något fel på min mobil, kan inte ladda in bilder från mobilen till datan. Tyvärr. Därav inga bilder :(
 
Men jag skall försöka fixa det snarast så det blir lite roligare att kika in här på min blogg. 
 
Idag vaknade jag och Shiro klockan elva, gick genast ut med honom på promenad i cirka 30-40min. Vi stannade på vägen och kollade på en jättesöt kaninunge! Sedan hemma igen så kollade jag på sista biten av Mannen som talar med hundar. Efter det blev de sen frukost, och lite städ på rummet. Har rensat ur lite gammal skit som skall slängas, och även fixat lite med Dumle. 
 
Nu har jag precis skurit lite köttbullar till Shiro, vi skall ut och träna nu nämligen. 
 
Just det, pappa kom förbi en sväng förrut. 
 
Det var allt för denna gången, ha de fint!
Puss & Kram 

Vilken dag

Idag vaknade jag halv sju och då kom mamma, joakim och felicia in och sjöng för mig. Jag fick två ansiktsmasker, två parfymer, örhängen, navelpiercing, mascara, 400kr på stylebytyra, 200kr, 200kr på barbarella :) Sen fick jag en parfym av Johanna med, jättegott luktar den! :D 
 
Sedan åkte jag till "jobbet", skall nämligen städa ett hus med Felicia denna veckan... Vi jobbade fram till fyra cirka! Sen köpte vi sushi som vi nyss ätit här hemma. 
 
Nu blir det in i duschen, ut med Shiro och sedan träffa Linn en stund <3
 
Ha de fint!
Puss & Kram 
5445356038_49c93dec1e_b_large
 

En lång historia om prins Shiro

Tänkte berätta för er lite om min hund Shiro, OBS: detta inlägg är långt. som jag fick hem December 2011. Han var från början väldigt blyg och höll sig undan, men hittade ganska snabbt en trygghet hos oss. Men det skygga/blyga i honom sitter dock kvar, jag tror att det även är därför han skäller såpass mycket pga av hans skygghet. Jag är rädd att skyggheten skall utvecklas till aggression, så därför hoppas jag med hela mitt hjärta att vi kan få bukt med detta problem, så har ni tips tveka inte, skriv till mig direkt. Det är nog det som är mitt största problem med prinsen, hans rädsla och skall. Men jag jobbar på det, dock har jag försökt en jäkla massa metoder utan resultat. Så nu börjar mitt tålamod gå åt pipsvängen, skulle behöva ett proffs som kom hit och bara lärde mig exakt hur jag skall jobba vidare med det.
 
Men icke sa nicke, vi får jobba på här hemma på egen hand. Nog pratat om hans problem. Nu till det goda, han kan sitt, ligg, tass, snurra (snart), vänta, stanna, hit och sen går han FOT med mig på promenader. Han går heller aldrig ut från ytterdörren förrän ja säger att det är ok! Sedan så väntar han alltid på att få sin mat, han måste ha ögonkontakt med mig och sedan säger jag varsågod. Ögonkontakten är viktig för mig, den jobbar jag mycket på. Han skall hela tiden söka sig till mig, om han är rädd, arg eller överhuvudtaget. Han måste även "fråga" innan han får ta godis som jag ev tappat, det vill säga han måste söka sig med ögonen till mig och fråga. Då kan jag säga att det är ok, om inte så får han vara nöjd. 
 
Hans dagliga rutiner är att han vaknar mellan 09.00-11.00 på morgonen och får då sin frukost. Efter frukosten går vi ut på en 20min promenad. Sedan är han inne och vilar cirka 3 timmar innan jag går ut på en till promenad. Efter den promenaden är det vila inne, eller aktiveringsleksaken fram. Jag passar även på att borsta honom då (både päls och tänder). sedan får han middag och oftast får han sin middag ute genom träning som pågår i en timme. Sedan avslutar jag med en kvarts promenad. 
 
Han simmar & cyklar även emellanåt. Så motion får han gott om! ;) 
 
Vad mer kan jag säga om honom? Han är en ängel från ovan. Min prins som jag älskar över allt annat! Han är otroligt mysig/kelig av sig och vill jämt mysa i knäet. Eller bli kliad på magen, hihi :) 
Tack för att ni tog er tid och läste! 
Puss & Kram 
 

Natti nattii

Har legat i sängen ett tag nu, läst lite i boken av Cesar Millan och nu lyssnat på musik en stund. Skall nog läsa lite  till innan jag somnar! ;) Imorgon blir det uppe med tuppen, eller nej de får vi se! 
 
Puss & Kram 

Skön dag

Idag vaknade Shiro vid tolv, hör och häpna :O Första gången någonsin som han varit så trött. Blev väl lite tufft för honom igårkväll antar ja. Men i vilket fall som helst så gick vi upp och åt frukost, ut på promenix. Sedan åkte jag till Sandra och vi köpte vax, skulle vaxa benen - gick väl sådär. Men sen så åt ja middag och nu har jag hunnit med en timmes träning med Shiro + promenad med han. Just nu sover han och jag skall strax bege mig till Linus grav och fixa lite, sedan skall Shiro borstas (både päls och tänder). Det är väl ungefär så min dag sett ut/kommer se ut. 

Ha de fint! 
Puss & Kram

Glad midsommar

Tjingeling! Igår blev det knappt någon bloggning. Men det var för att jag var med Sandra. Först så gick vi till ån och badade med hundarna, vi badade med. Shiro simmade jätteduktigt! =) Sedan solade vi lite och gick senare hem och lagade middag som vi tog med oss ut och åt på en äng. Jättemysigt och gott! Lite senare bestämde vi oss för att cykla, de blev väl cirka 7km, haha skitjobbigt. Sen avslutade vi med en kvällspromenad på cirka 4km. Så de blev en hel del rörande på kroppen! Skönt ;)
 
Idag har jag varit ute och tränat shiro, gjort en midsommarkrans och duschat precis. Skall åka till mormor och fira midsommar om en timme. Trevligt! ;) 
 
Vi hörs antagligen imorgon igen. Och tyvärr är det nått fel på min mobil, så ja kan inte ladda upp bilder på datan :S 
Men denna får duga så länge! 

soligt

Vaknade lite innan tio idag. Sen gick ja och Shiro ut i värmen på en promenad i cirka 35min. Efter de fick han vara ensam när jag skulle handla. Och nu så ska ja äta en riktigt sen frukost haha, sen skall jag kolla på Cesar och lite senare ska ja bada med Shiro tillsammans med Sandra & Ricco. Skoj! 
 
Puss & Kram 
(ingen bild idag, tyvärr) 

Härligt väder

Idag vaknade vi vid nio tiden och klev upp närmare tio. Då fick Shiro mat, och sedan en promenix + träning (springa i tunnel, lite slalom, vänta, sitt ,ligg, tass m.m.). Sedan så flöt dagen på, och vi gjorde lite allt och ingenting. Och nu har ja även hunnit med en liten kvällsträning med Shiro på ängen (vänta,sitt,ligg,tass,följsamhet m.m.). Och hans sista kvällspromenad! Borstade även hans små fina tänder precis, och borstade igenom hans päls. Så nu är han redo för att sova gott hela kvällen/natten. Min lilla prins <3 
 
Inga planer för morgondagen, får se vart den leder. 
 
Puss & Kram 
 

Nu är det klart

Såhär blev dammsugarna!

Tjing tjong japan hoppa i en gran

Förut var jag på en apas rövhål tråkig kurs inför att övningsköra bil, den var i tre timmar -.- Men nu bakar ja en jääättegod bakelse med Johanna! 
 
Kan ni gissa vilket bakverk?
Här kommer en vacker bild på Shiro med... som ser ut som ett ruttet äggg.

Nyligen sedda filmer

I förra veckan såg jag dessa filmer: 
- A dolphin tale - Mycket bra film, älskar den genren. 
- Sand sharks - Skitkass, dåligt gjord och helt B. 
- Malibu shark attack - Jättebra, lite overklig givetvis, men ändå väldigt bra. 

I förrgår såg jag denna filmen:
- En gång i phuket - helt ok. Inte min typ av film, men den var väl lite halvt rolig då och då. 
Igår såg jag denna filmen:
- Ao - den sista neandertalaren. - Jag tyckte faktiskt den var jättebra! =) 

Det är dessa filmer jag har roat mig med på kvällarna den senaste tiden. Kanske skriver mer sådana här inlägg framöver? Så får ni ju lite filmtips på vägen...? =) 

Puss & Kram 

Nya blogg.se

Nu har dem gjort om blogg.se, äntligen säger jag bara! Jag har stört mig enormt på deras något "fattiga" portal innan. Men nu är den mer modern och stilren. Jag gillar den starkt! Bra jobbat där blogg.se 

Nu sitter jag och väntar på att ägget som kokar skall bli klart så jag kan äta min något sena frukost. Vaknade nämligen vid halv tio och gick genast ut med Shiro för att träna. Vi tränade i en timme, och sedan gick jag en 20min promenad med honom. Nu är vi inne och han gnager ben, medan jag läser bloggar. 

Här kommer lite snabbt vilka bloggar jag faktiskt läser dagligen, och tycker väldigt mycket om! Kanske något för er? Ta en titt! 
- Penamarcelo.blogg.se
- Annicaenglund.blogg.se
-  finest.se/camillajacobsen
- Mirka elvabarnsmamman
- janina.vimedbarn.se
- Sjubarnsmamma madde
- caths corner
- tyras.se
- darios.se
- Kenzas.se
- dreas.blogg.se
- speciella.devote.se
- bird.blogg.se
 Jag kan ha glömt någon stackars sate. Men detta är ungefärligt vilka jag följer varje dag. Alla bra på olika sätt! Så ta er en titt eller två. 

Pussar & Kramar 

På med regnrocken

Och ut i regnet! Jajjemen. Nu beger ja mig ut med Shiro :):)
Hejhopp gammeltopp
Puss & kram

Hihihhhhhhhhhhh

Idag har jag varit ute med shiro, tränat honom, köpt en agility tunnel, ensamtränat prinsen, städat lite, målat stenar, ätit och kollar lite gamla BB avsnitt :):):)
Just nu sover prinsen och jag skall strax göra middag! =)
Puss & Kram

God förmiddag

Idag vaknade jag vid nio, dock låg jag kvar i sängen och gosade med SHiro ett bra tag, närmare bestämt två timmar hihi :P Sen fick shiro frukost och vi gick ut på en 20minuts promenad. Sedan borstade jag hans tänder och gav honom ett dentastix ben, dom är superbra! Hans tänder skiner och är jättevita och fina :D
Nu skall jag kolla på mannen som talar med hundar och äta frukost!
Puss & Kram

Tränat

Har precis kommit in från regnet. Var ute på ängen och tränade Shiro. Vi övade ligg, tass (han har "glömt" bort dem under trotsåldern), hit, vänta och slalom mellan mina ben. Det gick superduper bra! Och han skötte sig galant. Duktig pojk! Sen gick vi en liten runda och han gick FOT hela vägen, så duktig är han! ;) <3
För er som undrar så är han i trotsåldern, därför är han ännu inte så duktig. Det krävs träning typ 2ggr om dagen. Men han gör framsteg och blir bara bättre <3
Jag är fullt medveten om att det blir en hel del inlägg om min lilla prins. Men jag är ju den i familjen som har störst ansvar över honom, de är jag som tar promenader, matar, borstar, vårdar och tränar honom. Visserligen hjälper mamma & Joakim till då och då med små promenader. Men det är mestadels jag som har ansvaret över honom! Och en hund på 8 månader kräver mycket tid, så då blir det också mycket sådant bloggen handlar om. Hoppas det inte blir alltför tjatigt <3<3 Skall försöka klämma in lite andra inlägg ibland!
Puss & Kram
här är en bild på Shiros bror KIRO. Visst är dem lika? =) Underbart fina båda två!

Shiro 10 veckor - 8 månader + 2 veckor

Jag fick lilla Shiro som tio veckor. Och nu är han redan mer än 8 månader. Tiden går riktigt riktigt fort! Här kommer han i bilder från 10 veckor till 8 månader. skillnad?

Tjing tjing

Tjing tjing! Somnade vid två inatt. Kollade på film så länge! Sedan vaknade jag 07.42 av mig själv, låg vaken en stund. Och klev inte upp ur sängen förrän klockan hade passerat tio. Åt frukost, gick ut med shiro och gav Dumle mat. Nu sitter jag här i min nybäddade säng och kollar runt lite på andra bloggar och ting. Skall nog ta och hitta på något med Shiro idag med, igår blev det ju busstur. Funderar på att träna honom inför kommande utställningar..hmm? Dock lär det inte bli någon utställning på ett tag med tanke på att jag inte vill åka flera timmar bort första gången. Skall kanske ta med Shiro och åka och kolla på en utställning först, så han får vänja sig vid miljön.
Jaja slutsnackat! Nu skall jag återgå till annat. Ha de fint!
Puss & Kram

Husmor

Förut när jag och Shiro var i kållered så köptes en flytväst till prinsen, så nu ska han åka båt i sommar den lille fisen ;) När vi kom hem så somnade han ganska direkt och jag åt lunch. Sen dröjde de inte länge tills ja somnade på mitt rum, sov i två timmar. Och nu har jag gett Shiro mat, gått ut med han och även hunnit med att städa i köket. Det vill säga tömt diskmaskinen, fyllt den och tvättat av diskbänken. Sen har jag även tagit ut soporna, husmor som jag är! ;)
Ikväll skall jag se på två filmer: A dolphin tale & Sandsharks. Hoppas dem båda är bra!
Puss & Kram

Innan tio

Idag vaknade jag och Shiro lite innan tio. Då gav jag han frukost och sen gick jag ner och städade i köket. Efter det så tog jag ungefär en 30min promenad med prinsen, han gick superfint och skötte sig galant.
Nu ha jag även fått i mig sen frukost. Skall göra mig iordning nu och sedan dra mig mot Arken zoo och hööks med Shiro. Behöver öva honom att åka buss, och även köpa en eller två saker till han. Återkommer med bilder på vad som köptes senare.
Puss & Kram
Shiro som liten.

Bus-hunden

shiro den lille jäkeln...Han lyckas då alltid göra något dumt...Imorse insåg jag att jag inte kunde ladda mobilen för att självaste lille shiro prinsen hade ätit sönder laddaren.... Suck! Att man inte kan lämna något på golvet/sängen/bordet utan att han kommer åt det. Jaja, då är det väl dags att börja plocka bort allt i hela huset igen...Börja om från valpstadiet, nästan??!! Min lilla bus-shiro, han är verkligen i trotsåldern nu. Jag hoppas den tiden går över snart! ;)
Men puss & Kram på er sålänge! :)

Prinsarna är så underbara

Igår träffade jag Sandra och hon skulle sova över hos mig med sin Ricco :) Hundarna hade jättekul och brottades & busade ihop. Det var jättemysigt att få träffa dem båda! Vi kollade på Malibu shark attack på kvällen, och såna filmer älskar jag! ;) Jättebra film.
Sen så åt vi supergod frukost imorse, med hembakade scones (med riven ost på). Sedan var det två promenader med prinsarna! varav den ena lite sämre... vi gick nämligen i skogen och kommer ut ur skogen och får syn på tusen fästingar som kryper i hundarnas päls. Jag fick nog plockat bort de mesta. Skall kolla igenom honom ikväll igen och se om någon satt sig fast.
Nu kokar jag potatis och funderar på att beställa hem en bok av Cesar Millan..hmm..
Puss & kram sålänge!

Brunch

Gjorde en supergod Brunch förut! Bakade ostscones och hade te och ägg till. Hur goottt som helst! =)
Nu ska jag städa lite grann i köket och sen ut på långis med Shiro prinsen <3