Att göra:

Års Resumè

Skolan började igen och jag gick sista terminen i nian på sinntorp.
Jag var på universeum med vänner.
Skolan fortsatte som vanligt..... Och allt annat än plugg hann man inte med.
Jag & Sandra gick många promenader ute i solen och hade det trevligt i den våriga solen.
Jag och sandra hade en hel del konstiga saker för oss när vi var på utflykt med mopparna som vi börjat köra ;)
Vi firade midsommar
Och jag fyllde år..
Jag började fota mycket...
Vi hade balen ...
Jag var i grekland med familjen...
Jag och en kompis åt oss feta...
Hade skoj vid ån
Ute i det fina vädret fick jag många fina kort...
Sista tiden med Blixten...
En sådan där kall, tråkig månad. Finns ingen intressant bild tyvärr ;)
Jag fick Shiro
Jag opererades...

08:30

Idag var jag upp med tuppen! Nej, men Shiro väckte mig klockan 08:30 och då gick vi genast ut på en morgon runda. Denna gången blev det en långpromenad i skinande sol och frost på gräset. Vi gick i hela 20min (vilket är mycket för en liten valp). Sedan gick vi in igen och han fick sin frukost. Nöjd och belåten så busade han en stund och sedan var det dags att gå ut igen. Då busade vi jättemycket och jag fick även tagit några foton på han. Efter den promenaden gick vi in, och nu sover han och jag har fått i mig frukost! ;)
Om en liten stund ska ja bädda sängen, ge marsvinen, sopa golvet och lite sådant.
Skall även hinna med att måla naglarna, välja smycken, duscha, tvätta ansiktet m.m.
Puss & Kram - Gott nytt år!

New years eve

Tumblr_lwvf3zrbzb1qcnhcuo1_500_large
weheartit.com

Senast lästa

Gott nytt år!

Once a week

Fina Naglar

Jag tänkte sluta skriva så mycket om Shiro jämt , märker att det blir lite för mycket ;) Så nu skall jag börja skriva inlägg med lite intressantare innehåll! Hoppas ni gillar det! KOmmentera gärna ;)

1 Tvätta

Tvätta händerna ordentligt med tvål och nagelborste.

2 Ta bort

Ta bort gammalt lack med en nagellacksremover. Använd en som inte är oljebaserad och helst bara en gång i veckan för att inte torka ut nageln.

3 Fila

Fila naglarna till den form du önskar. Vissa vill ha korta och fyrkantiga naglar, andra klassiskt långa och ovala. Naglarna skall alltid vara torra när du filar dem, och sandpappersfilar är mest skonsamma för nageln.

4 Mjuka upp

Mjuka upp nagelbanden med en nagelbandsolja. Skjut försiktigt upp nagel-banden.

5 Polera

Polera nageln med en poleringsfil. När du polerar nageln ökar blodcirkulationen och gör att lacket sitter bättre. Du får, förutom en glänsande nagel som ser frisk ut, också en försegling som hindrar nageln att skiva sig.

6 Förstärk

Nagelstärkande lack som kan hjälpa dig med svaga och mjuka naglar, men tänk på att en för hård nagel lätt går av. Använd hellre en nagelstärkande olja eller kräm som kan användas över lacket.

7 Ta bort olja

Innan du lägger på nagellacket är det viktigt att nageln är ren. Torka av händerna, och använd remover en gång till för att få bort all olja. Oljan hindrar lacket från att fästa bra.

 

8 Lacka ett lager

Underlacka för att få nagellacket att fästa bättre och förhindra missfärgningar. Är dina naglar fulla av fåror är en ridgefiller ett bra alternativ.

9 Tunna lager

Lägg tunna lager med lack. Börja med ett penseldrag i mitten och sedan på sidorna. Lämna en millimeter fritt i kanten för att nageln ska kunna andas. De flesta lacker behöver två lager, ibland tre, för att täcka ordentligt. Vänta minst en minut mellan lagren. Det tar ofta längre tid än man tror för lacket att torka. Luktar lacket alkohol är det inte torrt, men även om det torkat på ytan kan det vara mjukt under. Det är därför det är så viktigt att ta god tid på sig när man gör en hemmamanikyr.

10 Överlack

Lägg på ett överlack för att få en glansig yta och förbättra hållbarheten.

11 Klart!

Bättra på. Nu har du proffsigt snygga naglar. För att händerna ska fortsätta se snygga och välmående ut bör du bättra på med ett nytt lager topplack efter ett par dagar, och smörja in händerna med handkräm regelbundet.

 

KÄLLAN ÄR: expressen.se - hade dock inte tid att ge er mina alldeles egna tips ;) Och ni vill inte heller se mina fula naglar :/



30 december 2011

Ja detta året har minsann gått fort! och nu börjar vi närma oss år 2012 , det är ju sagt att jorden skall gå under då ;) Lite rädd är man allt! För jag vill ju gärna hinna med lite mer än bara 16 år av mitt liv :/ Men vi får hoppas på det bästa!
Iallafall... Idag skall jag lämna Shiro hos mona och janne... Vi får se hur det går!
Ha de fint!

Nästa hållplats: Smådjursakuten

Fyndig rubrik va? :)
HAHAH!
Som ni redan förstått så skall jag till smådjursakuten. Dit skall jag med Shiro som skall vaccineras (valpspruta). Hoppas att det skall gå bra och att han inte blir alltför rädd! :D
Nu innan jag har åkt till veterinären så skall jag passa på att tömma diskmaskinen och fylla på nytt, sätta håret i en toffs och borsta gaddarna, borsta Shiro och kissa honom (borstar honom varje dag).
Puss & Kram !!

Jag är för dålig på att blogga.

Ja tror nog att ni alla som brukar kika in här på min lilla blogg håller med rubriken. Jag har blivit urdålig på att blogga, och då kan ni få några förklaringar till varför
- Jag tar hand om en 11 veckors valp på heltid.
- När han sover riktar jag ögonen mot tv:n  där Vampaire Diaries står på.
- På kvällen läser jag ivrigt i min bok "Marley & jag"
- På natten sover jag..
Och så börjar det om igen...
MEN NU ÄR JAG BACK ON TRACK! (åtminstone för en stund)
Q: Vad har ni pysslat med denna gråmulna/regniga och blåsiga dag? :D


Shoppat

Idag har jag varit i stan och shoppat med en kompis. Det var skönt att få en stund utan att behöva tänka på Shiro (och nej jag har inte tröttnat på honom, men ibland behöver man komma ifrån).
Jag fick iallafall köpt en BH , fyra trosor, ett par jeans, en tröja, tre nagellack, en rouge och puder :D
Allt jag behövde, nästan!
Sen så fick jag även hem mitt halsband från stylebytyra idag! Superduperfint ;)
Och nu lyssnar jag på musik och läser bloggar medan shiro sover.
Puss & Kram

Årets Julklappar ;)

Här kommer årets julklappar! Jättenöjd ;)
Q: Vad fick ni? :D
(uppochner, hehe)

23:e december 2011

Då närmar det sig allt, julaftonen är här om ett dygn. De skall bli så mysigt, att äta julmat, öppna paket och kolla på Kalle anka. Jag gillar att hålla på traditionerna, det är själva grejen med jul tycker jag! Jag skulle ex. inte vilja fira jul utan anka hahahah! ;) Det hör till.
Q: Vad tycker ni?
Det blir dessutom en extra speciell jul i år eftersom vi numera har en valp ihihihi :PPp
Nu, om en stund ska ja göra ett pepparkakshus och sedan baka rischoklad :D
Ha nu en riktigt god jul och ta vara på den (trots att det ej finns någon snö -.-)
Puss!

Lille Shiro

Shiro har sån jäkla energi hela tiden! Han busar och hoppar och studsar ;) Och förrut fick han jätteont av någon anledning, vi tror att han stack tassen på ett barr från granen :/ Men nu ligger han och vilar och snart skall vi klä granen. Myspys!
Jag tänkte även gå ut och få lite frisk luft sedan när Shiro fått mat!
Påtal om djur, en väldigt gammal bild på Goliat. Jag saknar ihjäl mig efter honom <3

My beauty - My products.

Alla dessa produkter använder jag varje morgon och kväll ;) Och dom hjälper faktiskt! pröva du också :D

Hemma spa på lovet

Så trött!

Nu är jag riktigt riktigt trött, försöker hålla uppe ögonen men de går inte så bra. Men är man valpägare så är man! Det kräver mycket ;) Men jag hoppas Shiro kan sova hela natten inatt, och gärna lite längre så ja får sova ut lite mera!! :D
Puss & Kram

Mina tips mot Acne

Många i min ålder lider säkerligen av Acne. Även jag gör det. Och jag har provat tusentals olika produkter och tänkte tipsa om hur ni blir av med acnen.

Jullov

Nu äntligen är det lov! Skönt och välförtjänat tycker jag. Nu har jag all min lediga tid till att ägna åt lille vovven, underbart! Nu jäklar ska han bli en superhund ;) Neee, men ja ska iallafall ägna all min tid åt honom. I morgon planeras en skogspromenad med Shiro & Ricco! Så fina är dom pojkarna ;)

Hejsan mina kära läsare.

Idag har jag varit i skolan då. Som vanligt ;) Vi hade först Svenska och då gjorde vi en musikquiz. Sedan hade vi lunch och efter lunch fick jag gå hem för jag hade inget mer att arbeta med :D Nu har jag även lämnat in svenska läxan. Och hunnit med ett antal promenader med Shiro, ätit middag & så vidare.
Skall alldeles strax ut med Shiro igen, och sedan skall jag ta en glögg-fika och mysa till det lite.
Puss & Kram

Svar på tal

Anonym om New years eve & Christmas dresses:
vilka storlekar e det? :)
IP: 212.105.90.13

SVAR: DET ÄR STORLEK XS PÅ BÅDA KLÄNNINGARNA.
4
Anonym om New years eve & Christmas dresses:
Hej, vilka fina klänningar!
Vilken storlek har du på dom, är storlekarna bra? Och är det lätt att skicka tillbaka dom om man inte är nöjd? :)
SVAR: SOM JAG SKREV OVAN, DET ÄR XS PÅ BÅDA. OCH JAG TYCKER ATT STORLEKARNA ÄR VÄLDIGT BRA, DOCK ÄR DEN SVARTA KLÄNNINGEN LITE STOR I RYGGEN EFTERSOM DET ÄR EN DEL AV RYGGEN SOM ÄR BAR. MEN DET GÅR ATT SY IN. EFTERSOM JAG INTE SKICKAT TILLBAKA MINA SÅ VET JAG INTE OM DET ÄR LÄTT, MEN DET TROR JAG NOG. KOSTAR DOCK EN EXTRA LITEN PENG.
/// kram Amanda

4:e advent

Hade nästan glömt bort att det redan är fjärde advent, hihi ;) De senaste timmarna har jag och Shiro busat, han har även sovit. Och ätit givetvis ;) Sedan har vi vart ute och kissat tre gånger sen ja skrev sist. Han kissar ute och är duktig! :)
Nu sover han bredvid soffan så gott. Alldeles strax ska vi äta och då passar ja på att kissa Shiro innan så vi kan äta i lugn och ro ;)
Puss & kram från en upptagen valpägare som inte kommer ha tid med bloggen knappt...

Passar på

Shiro har haft en tuff förmiddag idag. Han har träffat en annan hund, Ricco som är samma ras. Och sen träffade han även sin blivande dagmatte/husse och fick julklappar hihh :P
Och nu så sover han, så jag passar på att skriva ett inlägg. Skall även passa på att göra klart Svenska läxan medan han sover. Jag hoppas han sover till halv tre .... Men vi får väl se ;)

Valpägare

Förlåt att jag inte varit så aktiv här på bloggen. Men igår blev jag nämligen valpägare och det tar sin lilla tid. Han var lite blyg igår men sen blev han genast vild och busig. Han äter och dricker som han ska och han har kissat ute två gånger, och han älskar att busa och sover heeela natten ända fram till halv nio sov han idag. Känns som att vi fått en duktig hund? :)